2010. november 27., szombat

14 karátos álom

"Álmában egy operaházi előadást vezényelt, két ecsettel a kezében. A színpadon Laura de Pirelli énekelt, és egy hosszú rúddal félszemű török csirkefogókat idomított bravúrosan. Ekkor a szötét nézőtéren megjelent egy tábornok, és harsány hangon bejelentette, hogy senki se hagyja el a helységet amíg a rendőrség jön, mert a szünetben valaki elvesztett egy nagyon értékes Gorcsevet!
Vanek Úr erre futni kezdett, de hát Mechaar a nyomában volt, egy-egy élesre töltött kabócával, és az élen, mint valami megdühödött fúria, a galaci révkapitány felesége rohant, aki különben is felbújtó volt az ügyben.
- Segítség! - kiáltotta Vanek Úr, mert jól tudta, hogy hegedűlnie kell, ha elfogják, de ekkor kitettek elé egy lábat, hogy nagyot zuhant. Természetesen Würfli Úr tette ezt, aki egyben roppant sajnálkozással exkluzálta magát, miközben Vanek urat gyorsan darabokra tépték üldözői.
- Ne vegye rossz néven Tintorettó Úr, de Ön azt állította, hogy kőfaragó és balettáncos!
Retteneteset ordított, és felébredt, mielőtt megfulladt volna. Csak hosszas küzködés árán jutott levegőhöz, mert mint utóbb kiderült, Mechaar a félszemű óriás igen mélyen aludt, és az éjszaka egyrészét Vanek Úr arcán töltötte."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése